Ovenschotel met paddenstoelen en Morbier

Ingrediënten voor 4 personen als bijgerecht:

200 gr paddenstoelen, naar keuze

150 gr Morbier in plakken

2 eetlepel olijfolie

80 gr cashewnoten

80 gr Cranberry’s

80 gr wilde spinazie, fijngesneden

1 eetlepel platte peterselie, fijngesneden

1 teentje knoflook

1 eetlepelgembersiroop

1,5 eetlepel citroensap

3 eieren

4 eetlepels melk

peper en zout

 

BEREIDING:

1 Verwarm de oven voor op 200°.

2 Maak de paddenstoelen voorzichtig schoon met een vochtige doek.

3 Maal de cashewnoten met het citroensap in de keukenmachine tot een grove structuur. Voeg de cranberry’s, knoflook, gembersiroop, zout en peper toe en maal opnieuw.

4 Klop de eieren met melk, zout en peper.

5 Meng voorzichtig het notenmengsel met de peterselie, spinazie, paddenstoelen en het eimengsel en verdeel dit in een ingevette ovenschaal. Leg daarbovenop een plakken Morbier-kaas en zet de schaal ca 30-40 minuten in de oven en serveer warm.

 

 

Bereidingstijd: 60 minuten