Ovenschotel met paddenstoelen en Morbier
Ingrediënten voor 4 personen als bijgerecht:
200 gr paddenstoelen, naar keuze
150 gr Morbier in plakken
2 eetlepel olijfolie
80 gr cashewnoten
80 gr Cranberry’s
80 gr wilde spinazie, fijngesneden
1 eetlepel platte peterselie, fijngesneden
1 teentje knoflook
1 eetlepelgembersiroop
1,5 eetlepel citroensap
3 eieren
4 eetlepels melk
peper en zout
BEREIDING:
1 Verwarm de oven voor op 200°.
2 Maak de paddenstoelen voorzichtig schoon met een vochtige doek.
3 Maal de cashewnoten met het citroensap in de keukenmachine tot een grove structuur. Voeg de cranberry’s, knoflook, gembersiroop, zout en peper toe en maal opnieuw.
4 Klop de eieren met melk, zout en peper.
5 Meng voorzichtig het notenmengsel met de peterselie, spinazie, paddenstoelen en het eimengsel en verdeel dit in een ingevette ovenschaal. Leg daarbovenop een plakken Morbier-kaas en zet de schaal ca 30-40 minuten in de oven en serveer warm.
Bereidingstijd: 60 minuten